ALTOPPSLUKENDE

Setninger med ordet altoppslukende


Denne interessen var så altoppslukende at den religiøse iver kom i annen rekke.
Og all denne mystiske og altoppslukende ødeleggelsen holder stø kurs mot New York.
I alle de omflakkende år var det maling og tegning som var Linnaes altoppslukende interesse.
David Lightman er en vanlig tenåring med en altoppslukende hobby, nemlig hans hjemmecomputer.
Dette trenger ikke å være altoppslukende, men i mange tilfeller så blir det oppfattet som det.
Jeg føler at artikkelnavnet Mesterligaen blir litt «altoppslukende», når artikkelen dekker én av mange mesterligaer.
Akilles’ altoppslukende raseri er til tider vaklende og ubesluttsomt, men ved andre tider kan han ikke bli formildet.
Han har hatt samling av sommerfugler som en «altoppslukende hobby» fra unge år og ble etter hvert en av Norges fremste spesialister på sommerfugler.
Etter en enorm konkurs i 1763 viet Abel Seyler fra 1760-årene livet til teater og innledet en omflakkende og altoppslukende tilværelse som teaterleder.
Boken inneholder et knippe humoristiske historier om samlivet med en som har en altoppslukende hobby, og finnes også som lydbok, innlest av Bjørnov selv.
Bill_Gates_2004.jpg|thumb|Forretningsmannen og Microsoft-gründeren Bill Gates (født 1955) kan beskrives som en nerd med sin altoppslukende spesialinteresse for datateknologi.
Senere oppdaget han «Long Tall Sally» av Little Richard, og det hadde også en stor påvirkning på ham.side 257-259, Bind 1, Lewisohn For Lennon var 50-tallets rock and roll altoppslukende.
Det å utfolde seg kreativt kan, i bevegelsen, lede til et altoppslukende, positivt fokus der vi mister fornemmelsen for alt omkring oss, og dagligdagse bekymringer og angstsen stenges ute.
Rougthvedt 2010, s. 272.Lie ble tidlig militær- og uniformfiksert, allerede i fireårsalderen hadde han utviklet en altoppslukende interesse for krig,Rougthvedt 2010, s. 24–25. noe som blant annet kom fram etter et møte med franske soldater på øvelse.
Midt i skuddlinjen står bartenderen, som ikke snakker mye men lytter desto bedre, og finalen byr på et gedigent oppsving for den altoppslukende kjærligheten på bekostning av et og annet prinsipp om for eksempel nedsatt livskvalitet som følge av passiv røyking.
Dessuten finnes det (forhåpentligvis!) fremdeles ekte wikipedister som ikke snubler over seg selv i en så altoppslukende iver etter å få ut alt som etter egen mening er undermåls og dermed frata andre en mulighet til å veilede en wikipedist som holder på å lære.
Giorgio Vasari skrev i sin bok med kunstnerbiografier (Le Vite de' più eccellenti pittori, scultori, ed architettori, 1550) at Ucello hadde en altoppslukende interesse for perspektiv, og jobbet natten igjennom i sine bestrebelser på å definere det eksakte forsvinningspunktet.