BRAGERØEN

Setninger med ordet bragerøen


Han gikk derfor tilbake til Bragerøen i 1971.
Bragerøen deltok i, var det bandy den hevdet seg best i.
I 1938 ble Bragerøen også tatt opp i Norges Bandyforbund.
Fram til 1942 het bydelen Bragerøen i offisielle sammenhenger.
Han har også representert Bragerøen i flere sesonger på 1970-tallet.
Både i sesongene 1971/72 og 1972/73 ble Bragerøen nummer seks i 1. divisjon.
Spartas generalforsamling ga sitt samtykke mens Bragerøen valgte å takke nei.
Fra Bragerøen møtte Olav Hoff Aronsen, Børre Hallingstad og Trond Ihle Hansen.
I hele etterkrigstiden befant Bragerøen seg et stykke nedover i divisjonssystemet.
Da Hovland Olsen var 20 år ble han spurt om å være kasserer i styret til Bragerøen.
Han tilbrakte sine ungdomsår i Bragerøen, men spilte fra 1968 fotball i Strømsgodset.
I hele etterkrigstiden spilte Bragerøen for det meste et stykke nedover i divisjonssystemet.
Det var flere gode løpere i Bragerøen IF, som senere endret navn til Drammens Idrætsforening.
Bragerøen hadde sine aktiva plassert i det nye klubbhuset ved Brakerøyabanen, og hadde lite gjeld.
I 1940, kun to år etter at klubben ble tatt opp i bandyforbundet, debuterte Bragerøen i 1. divisjon.
Bragerøen spilte på denne tiden i førstedivisjon og fikk sesonginnledningen spolert av manglende belysning.
Skigruppa ble startet i 1947 og kun ett medlem, Edvard Nilsen, har representert Bragerøen i Holmenkollrennet.
I bandy spilte Odd Arild Amundsen for sin moderklubb Bragerøen, senere Sparta/Bragerøen så å si hele karrieren.
I Re FKs første sesong i 3. divisjon i 2011 åpnet på best mulig vis med en sterk 3-0-seier borte mot Sparta Bragerøen.
Ski- og Ballklubben Skiold (stiftet 7. juni 1910 som Bragerøen Idrettsforening) er et idrettslag fra Strømsø i Drammen.
Bragerøen hadde også lange perioder med aktivitet innen håndball og ski, men gjorde seg sjelden bemerket utover som breddeklubb.
Avtale Mellom IF Liungen og Sparta Bragerøen IL A-laget for herrer overtok plassen til Sparta/Bragerøen i 3. divisjon, avdeling 4.
De to klubbene flørtet likevel med tanken om sammenslåing på midten av 1950-tallet, men dette sørget medlemmer av Bragerøen for å forhindre.
Spartas fremste meritter skriver seg fra bandysporten, der klubben hadde Brakerøyabanen som hjemmebane, en arena de delte med nabo og rival Bragerøen.
Brakerøyabanen, også kalt Bragerøen idrettspark, «Bakgår'n» og «Sota park», er en bandy- og fotballbane på Brakerøya i grensetraktene mellom Drammen og Lier.
Til tross for rivaliseringen flørtet likevel klubbene med tanken om sammenslåing på midten av 1950-tallet, men dette sørget medlemmer av Bragerøen for å forhindre.
I 1965 rykket de ned fra 1. divisjon, og forble stort sett der fram til sammenslåingen med Bragerøen i 1983, riktignok med en gjesteopptreden i toppserien i 1969/70.
Idrettsforeningen hadde opprinnelig tilhold i bydelen Bragerøen, i dag Brakerøya, og klubbens medlemmer figurerer på resultatlister i Norsk Idrætsblad fra og med 1902.
Den 24. oktober 1983 ble det avholdt ekstraordinære generalforsamlinger i begge klubbene og et stort flertall i både Bragerøen og Sparta gikk inn for full sammenslåing.
Han var også sentral i arbeidet med å slå sammen Bragerøen med Idrettsforeningen Sparta til Sparta/Bragerøen i 1983, og satt i klubbens første styre etter sammenslåingen.
FluevektIngolf Gulbrandsen, IF RolloH. Andersen, BjørgvinH. Pedersen, Vika IFBantamvektEinar Nilsen Skar, Bragerøen AKLeif Moe, IF ØrnulfFjærvektAlf Nyberg, Kristiania AKP.
Et stort flertall i både Bragerøen og Sparta gikk inn for full sammenslåing, og resultatet ble en stor klubb med over 600 medlemmer, der man tilbød aktiviteter innen bandy, fotball og langrenn.
På grunn av rasering av bomiljøene på Brakerøya og Lierstranda i forbindelse med utbyggingen av E18 på 1970-tallet opplevde både Bragerøen og Sparta sviktende rekruttering og problemer med å fylle tillitsverv.
Etter initiativ fra Drammens postmester og postverkets navnekonsulent som syntes det var inkonsekvent at det fantes ett postkontor med navnet Landfalløya og ett som het Bragerøen, ble navnene Brakarøya og Brakerøya foreslått.
Etter ti år uten hjemmearena for fotball kunne Sparta dermed ta i bruk det nye Lier stadion på Stoppen i 1972.Spartas fremste meritter skriver seg fra bandysporten, der klubben hadde Brakerøyabanen som hjemmebane, en arena de delte med nabo og rival Bragerøen.
Profiler fra denne tiden er Thorodd Presberg som er mest kjent for sin fotballkarriere i Strømsgodset, men som i bandy spilte en rekke sesonger for Bragerøen, Odd Arild Amundsen som også er mest kjent som fotballspiller i Strømsgodset, men som ble fostret opp i Bragerøen, og keeperen Børre Hallingstad som fikk 15 A-landskamper og som også var sentral i sammenslåingsarbeidet med Sparta.