ELLEFSÆTER

Setninger med ordet ellefsæter


Ellefsæter vant Birkebeinerrennet i 1961.
I 1971 ble Ellefsæter første nordmann som vant Vasaloppet.
Ole Ellefsæter hadde også en musikkarriere på 1960-tallet.
Ellefsæter ble tildelt Egebergs ærespris i 1965 og Holmenkollmedaljen i 1967.
For å gjøre det enda mer uoversiktelig; Ellefsæter har en lengre karriere innen friidrett.
I 1971, da Ole Ellefsæter stod for Norges første seier i Vasaloppet, kom Bölling på tredjeplass.
Erling Steineide fra Sjårdalen IL, vant 15 km foran Ole Ellefsæter og Ingmund Holtås, Mo Skilag.
Han vant også 25 km foran Ole Ellefsæter, Nybygda IL Alv Storelvmo, Ingmund Holtås og Arild Brygghaug, Mo Skilag.
Han samarbeidet med musikere som Oscar Skau, Sven Nyhus, Rolf Syversen, Børt Erik Thoresen og skiløperen Ole Ellefsæter.
Anta at vi organiserer lista utfra behovet til idrettsfolk, og at vi får en Ole Ellefsæter (tidligere idrettsprofil) som gir ut viser.
Både herrelaget og damelaget gikk til topps i stafetten, Harald Grønningen vant 15-kilometeren, mens Ole Ellefsæter tok seg av femmila.
Svensken Sixten Jernberg vant 50km foran landsmannen Assar Rönnlund, mens Harald Grønningen og Ole Ellefsæter kom på plassene bak Stensheim.
Da han vant Vasaloppet i 2004, ble han den andre nordmannen gjennom tidene som vant dette skiløpet, 33 år etter at Ole Ellefsæter vant i 1971.
Som for Ole Ellefsæter først og fremst er 1.langrennsløper, 2.idrettsutøver, 3. friidrettsutøver, 4.visesanger som alle gir inkluderingsgrunner.
Erling Steineide gjorde seg bemerket på nasjonalt nivå var i Junior-NM i 1958, da han gikk inn til tredjeplass – tre sekunder bak de to som delte seieren; Alv Storelvmo og Ole Ellefsæter.
Kälin var den første sveitseren som tok en OL-medalje i nordiske grener, 1. februar 1968, bare fire dager før landsmannen Josef Haas tok bronse på den olympiske femmila (som ble vunnet av Ole Ellefsæter).
Fra Brumunddal kommer blant andre forfatteren Thor Gotaas, bratsjisten Are Sandbakken, sangeren Gaute Ormåsen, sanger og programleder Phung Hang og skiløperne Ole Ellefsæter og Hilde Gjermundshaug Pedersen.
Jeg ville, i tilfelle det fantes to Ole Ellefsæter, foretrekke (særlig hvis de var født tett på hverandre og var kjent innen samme felt) foretrekke at artiklene het Ole Martin Ellefsæter og for eksempel Ole Andreas Ellefsæter.
I 1971 ved Ole Ellefsæter, i 2004 ved Anders Aukland, i 2008 og 2013 ved broren Jørgen Aukland, i 2014, 2016 og 2017 ved John Kristian Dahl, i 2015 og 2020 ved Petter Eliassen, i 2018 ved Andreas Nygaard og i 2019 ved Tore Bjørseth Berdal.
Ole Martin Ellefsæter (født 15. februar 1939 i Furnes), Nybygda IL, er en tidligere langrennsløper, friidrettsutøver og visesanger.80 års omtale i Aftenposten 15. februar 2019 Ellefsæter er først og fremst kjent for sine prestasjoner i langrennsløypa.
Hvis det en gang kommer en Ole Ellefsæter som er viktig nok til å gjøre siden om til en pekerside vil korrekt oppslagsside bli Ole Ellefsæter (langrennsløper) og omdirigering til Ole Ellefsæter (musiker) om man mener han er kjent som musiker i tillegg.
Ja er mye enig i det du sier her Jeblad, men på wikipedia så har vi relevanskriterier og på de relevanskriteriene som får Ole Ellefsæter inn som an relevant biografi på wikipedia er først og fremt på grunn av hans langrennskarriere, sekundært også mulig som visesanger, men ikke som skogsarbeider selv om også det etter min mening bør inkluderes i en utfyllende biografi om personen Ole Ellefsæter.