GRUNGEBAND

Setninger med ordet grungeband


Han spilte også bass i et grungeband, Dogstar, i 1990-årene.
Mudhoney er et grungeband som ble dannet i Seattle, Washington i 1988.
Blant grungeband som først fikk kontrakt hos selskapet, var Nirvana, Soundgarden og Mudhoney.
I fra midten til slutten av 1990-tallet var det mange grungeband som brøt opp eller ble mindre synlige.
Denne kommentaren, samt lignende skryt fra andre grungeband førte til at flere fikk øynene opp for Pixies.
I 1991 og 1992 fikk også andre grungeband som Soundgarden, Alice in Chains og Candlebox et større publikum.
Store plateselskap signerte de fleste framtredende grungeband i Seattle, mens en andre bølge av band flyttet til byen med håp om å bli en del av dens suksess.
Han er mest kjent som vokalisten i bandet Screaming Trees som var et kjent grungeband på 90-tallet, men som aldri oppnådde like stor kommersiell suksess som f. eks Nirvana og Pearl Jam.
Andre Seattle-baserte grungeband som Alice in Chains, Pearl Jam og Soundgarden økte også i popularitet, og alternativ rock ble en populær musikksjanger fra tidlig på 1990-tallet og utover.
Det var også mange kvinner som hadde en aktiv rolle i grungens undergrunnsmiljø, slike som riot grrrls som framstilte fanziner om grungeband og uavhengige plateselskap, som eksempelvis fanzinen Grunge Gerl.
Særlig etter at grungeband som Nirvana og Pearl Jam ikke la skjul på at Young var dere fremste inspirasjonskilde og Pearl Jam opptrådte som backingband på Youngs album Mirror Ball og på den påfølgende turneen.
Dan Tucker, musikkskribent i TV-kanalen VH1, har pekt på at ulike grungeband ble påvirket av ulike sjangre, og uttalte at mens Nirvana trakk inspirasjon fra punk var Pearl Jam påvirket av klassisk rock og den «slafsete, mørk, og tunge band» som Soundgarden, Alice in Chains og Tad hadde en skummel metalltone.