POISSY

Setninger med ordet poissy


Han var født i Poissy, som sønn av Ludvig XI og Margrete av Provence.
Etienne de Poissy (død 16. oktober 1373) var en av Den katolske kirkes kardinaler.
Alexandre Müller (født 1. februar 1997 i Poissy) er en fransk profesjonell tennisspiller.
I 1200 ble paret tvunget til å skille seg og Agnes forlot hoffet for å slå seg ned i Poissy.
Problemet ble løst når Simca i 1954 kjøpte Ford sin virksomhet i Poissy, en annen forstad av Paris.
Poissy er en kommune i departementet Yvelines i regionen Île-de-France, og er en av de vestlige forstedene til Paris.
Dette gjorde ham til vasall av Filip I av Frankrike, og han satt i det franske parlamentet i Poissy i kraft av disse titlene.
En ny Ford-fabrikk ble bygget sent på 1930-tallet ved Poissy sør for Paris, men hadde knapt startet produksjonen før andre verdenskrig brøt ut.
Centre hospitalier intercommunal de Poissy-Saint-Germain-en-Laye, egentlig CHIPS, er en sykehusbygning i Saint-Germain-en-Laye og Poissy i Frankrike.
Filip III (Philippe III) (født 30. april 1245 i Poissy i Frankrike, død 5. oktober 1285), med tilnavnet den dristige (le Hardi), var konge av Frankrike fra 1270.
Paul-Émile Botta (født 6. desember 1802 i Torino i kongedømmet Sardinia, død 29. mars 1870 i Achères ved Poissy) var en fransk-italiensk arkeolog, diplomat og lege.
Hun fødte tre barn, en datter (som gikk i et dominikansk kloster i Poissy i 1397 som følge for kongens datter Marie), en sønn Jean, og et barn som døde i barndommen.
Nimétigna Keïta (født 29. mars 1985 i Poissy) er en fransk-senegalesisk profesjonell håndballspiller, som spiller for den franske klubben og det senegalesiske håndballandslaget.
Linjen dekker området fra Saint-Germain-en-Laye (A1), Cergy Le Haut (A3), og Poissy (A5) i vest, går gjennom hjertet av Paris til Boissy-Saint-Léger (A2) og Marne-la-Vallée – Chessy (A4) i øst.
Katherine sammen med hennes søster Marie i 1404 sendt til et nonnekloster i Poissy, i utgangspunktet for å beskytte dem mot kaoset i Paris, men også for at de skulle få en utdannelse passende for deres rang.
Et svevende hvitt rektangulært prisme hvilende på pilotis i en tilbaketrukket underetasje, Villa Ditlev-Simonsen minner uunngåelig om Villa Savoye, Le Corbusiers kjente modernistiske enebolig i Poissy, Frankrike.
Mye industri ligger langs Seine, særlig bilindustri (Poissy, Flins, Cléon, Sandouville), petrokjemisk industri (Port-Jérôme, Gonfreville l'Orcher, Notre-Dame-de-Gravenchon, Petit-Couronne), varmekraftverk (Porcheville, Saint-Ouen) og kjernekraftverk (Nogent-sur-Seine).
IXBlanka av Castilla fungerte som regent 1226–1234 og 1248–1252100px1214 eller 12151270 Ludvig 9. fra SNL SNL oppgir hele år for fødsels-og dødstidspunkt; oppgir året 1214 som fødselsårLudvig IX fra Nordisk Familjebok Nordisk Familjebok oppgir at Ludvig IX ble født 25. april 1215 i Poissy og døde 25. august 1270 i TunisSønn av Ludvig VIII og Blanka av Castilla.