RÚV

Setninger med ordet rúv


Guðni har arbeidet som historielærer og reporter for RÚV.
I september bekreftet RÚV at Island var blant deltakerne.
RÚV har brukt samme kommentator på både radio og fjernsyn.
Blant annet overførte RÚV hverken Vinter-OL eller Sommer-OL 1984.
Programmet gikk opprinnelig på RÚV fra 2004 til 2007, og igjen fra 2013 til 2014.
Hun har hatt en rekke opptredener på radio og fjernsyn bla. på NRK, RAI, RÚV og WDR.
RÚV sender varierte programmer til hele Island gjennom to radiokanaler og én fjernsynskanal.
Serien hadde sin første premiere på den islandske allmennkringkasteren RÚV 27. desember 2015.
Konkurransen arrangeres av den islandske allmennkringkasteren RÚV og ble første gang arrangert i 1981.
Islandsk rikskringkasting, RÚV, sendte riktignok konkurransen i opptak hvert år fra 1970, og direkte fra 1983.
Konkurransen har imidlertid ikke blitt holdt hvert år; enkelte ganger har RÚV valgt landets Eurovision-bidrag internt.
I oktober offentliggjorde den islandske kringkasteren RÚV at Gagnamagnið skal representere Island i konkurransen i 2021.
Frem til 1986 var RÚV den eneste tv-kanalen i landet, da den kommersielle kanalen Stöð 2 (kanal 2) startet sine sendinger.
Men den islandske kringkasteren RÚV hadde holdt tilbake en deltakelse i frykt for å måtte ta på seg kostnadene ved en eventuell seier.
Nordvision (NV) er et fast TV-samarbeid mellom de nordiske allmennkringkasterne norske NRK, danske DR, svenske SVT, islandske RÚV og finske Yle.
Söngvakeppni sjónvarpsins ble arrangert hvert år frem til 1995, da RÚV droppet konkurransen til fordel for en intern utvelgelse av landets bidrag.
Etter fremvisning under Toronto internasjonale filmfestival 20. september 2015 hadde serien premiere på den islandske TV-kanalen RÚV 27. desember 2015.
Den islandske delegasjonslederen og kringkasteren RÚV sa de ikke visste om hendelsen på forhånd, men EBU varslet at hendelsen kunne få konsekvenser for Island.
På Island ble det startet en underskriftskampanje i mai 2018 for å få kringkasteren RÚV til å trekke Island fra konkurransen, og flere toneangivende artister og kjendiser oppfordret folk til å signere.
Sangen var vinneren av Söngvakeppni sjónvarpsins 2010 (Fjernsynets sangkonkurranse, tilsvarende norske Melodi Grand Prix), organisert av den islandske kringkasteren Ríkisútvarpið (RÚV) for å velge det islandske bidraget til konkurransen.
Årsaken til den sene debuten skyldtes i hovedsak begrensede økonomiske ressurser hos RÚV samt at en satellittforbindelse, som gjorde det mulig å direkteoverføre store tv-sendinger mellom Europa og Island, først ble etablert i begynnelsen av 1980-årene.
Samme dag startet Jóhannes Stefánsson, tidligere daglig leder i Samherji i Namibia og en varsler (whistleblower) som jobbet med anti-korrupsjonsmyndigheter i Namibia, undersøkelser for TV-programet Kveikur på RÚV for å finne ut om Samherjis konsernsjef og største aksjonær, Þorsteinn Már Baldvinsson, hadde autorisert bestikkelsepenger til Namibias myndighetspersoner.