REPTIL

Setninger med ordet reptil


Brillekaimanen er et reptil i alligatorfamilien.
Det var den første til å bli navngitt og identifisert som en flygende reptil.
Slekten består av 12 arter, deriblant verdens største nålevende reptil – saltvannskrokodillen.
Den er den nest største bevarte reptil i verden etter saltvannskrokodille (Crocodylus porosus).
Saltoposuchus er et forhistorisk reptil som man mener er i slekt med de nåværende krokodillene.
I parken er det oppdaget 51 pattedyrarter , 241 fuglearter, to reptil- og amfibiearterer og tre fiskearter.
I sentrum anslår modeller at den er ca. 276,5watt/m³, en tetthet som tilnærmer seg mer reptil metabolisme enn en kjernefysisk bombe.
Dei fleste pattedyr og andre vivipare eller ovovivipare dyr – nokre amfibium, reptil, fiskar og virvellause dyr – føder levande ungar.
Eksemplaret, nå kjent som ANSP 8568, ble beskrevet av Joseph Leidy i 1872 som noe som tilhører lærpansringen til en reptil eller et beltedyr-liknende dyr.
Plesiosaurus (gresk: plesios, nær + sauros, øgle) var en stor (rundt 3-5 meter lang) vannlevende reptil (svaneøgle) som levde i den tidlige delen av juraperioden.
Lizardmen er en rase eller et lag i miniatyrspillet Warhammer Fantasy Battle, de er reptil humanoider som er inspirert av sivilisasjoner som aztekerne, Inka- og Mayariket.
På krypdyr (eller reptil) har det blitt gjennomført elektro-fysiologiske studier av søvnen, det vil si at elektrisk hjerneaktivitet har blitt registrert mens dyrene sover.
Dette avbrøt han i 1817 for å overta den forsømte reptil- og fiskesamlingen ved Wiens naturhistoriske museum under ledelse av Jacquins svoger Karl Franz Anton von Schreiber.
Reservatet har et svært stort biologisk mangfold, med blant annet over 2500 plantearter, rundt 100 pattedyrarter, 400 fuglearter, 120 reptil- og amfibiearter, samt tusener av insektarter.