RIDOLFI

Setninger med ordet ridolfi


Bartolomeo Ridolfi stod for utsmykningen.
Ridolfi forteller at Alberelliogså var en billedhugger.
Ridolfi var i utlandet, og vendte aldri tilbake til England.
Maria innrømte å ha hatt med Ridolfi å gjøre, men nektet for enhver kjennskap til komplottet.
Nicolò Ridolfi (født i 1501 i Firenze, død 31. januar 1550 i Roma) var en av Den katolske kirkes kardinaler.
Med deres velsignelse reiste Ridolfi til kontinentet for å sikre støtte fra hertugen av Alba, paven og Filip II av Spania.
Ridolfi mente at halvparten av Englands adel var katolikker og at de kunne samle 39000 mann, et svært optimistisk overslag.
Norfolk sverget til Ridolfi på at han var katolikk, men han var egentlig elev av John Foxe og forble protestant hele sitt liv.
Han var sønn av Piero Ridolfi og Contessina de' Medici (datter av Lorenzo de' Medici il magnifico), og var dermed pave Leo Xs nevø.
Sakføreren og teologen Lorenzo di Antonio Ridolfi vant en rettssak som legaliserte betaling av rente av den florentinske regjering.
I filmen Elizabeth fra 1998 ble Ridolfikomplottet vist i en fiksjonalisert versjon, der Norfolk var den som stod bak det hele, mens Ridolfi selv ikke ble vist.
Planen har fått navn etter opphavsmannen Roberto di Ridolfi, en internasjonal bankier som kunne reise mellom Brussel, Roma og Madrid uten å vekke for mye mistanke.
Den florentinske bankieren Roberto di Ridolfi hadde vært involvert i planleggingen av Nord-Englands reisning, og hadde også planlagt et mindre omfattende komplott siden 1569.
I 1540 var han medlem av en kardinalskommisjon for reformen av Den romerske kurie, sammen med Giovanni Domenico de Cupis, Reginald Pole, Alessandro Cesarini, Giovanni Maria del Monte, Bartolomeo Guidiccioni, Marino Grimani, Girolamo Aleandro, Nicolò Ridolfi, Gasparo Contarini, Gian Pietro Carafa og Marcello Cervini.