SERPUKHOV

Setninger med ordet serpukhov


Serpukhov drøyt 60 km sør for Moskva.
Ved elva ligger byene Naro-Fominsk og Serpukhov.
Serpukhov ble etablert i 1339 for å beskytte de sørlige rutene inn mot Moskva.
Den ligger rundt 100km sør for Moskva og 15km vest for Serpukhov, på venstre bredd av elva Protva.
Bogorodsk, Bronnitsy, Dmitrov, Klin, Kolomna, Mozjajsk, Moskva, Podolsk, Ruza, Serpukhov, Svenigorod, Vereja og Volokolamsk.
Malojaroslavets ble grunnlagt på slutten av 1300-tallet av fyrst Vladimir Andrejevitsj av Serpukhov, og ble kalt Jaroslavets etter hans sønn Jaroslav.
To år senere ble det gjort til sete for det mektige fyrstedømmet som ble styrt av Dmitrij Donskojs slektning og nære medarbeider, Vladimir av Serpukhov.
På 1300-tallet var den eid av Vladimir av Serpukhov, men havnet under Storfyrstedømmet Moskva da hans barnebarn Maria av Borovsk giftet seg med Vasilij II.
Huset med arken (1896) og Bønder (1897); i den siste brukte Tsjekhov sine egne, ofte nedslående observasjoner fra bøndenes liv i Ujezd Serpukhov som handlingsramme.
Serpukhov ligger ved den russiske hovedveien M2 (som er en del av E105), som går fra Moskva til Kharkiv i Ukraina, og også ved den ringformede A 108, som går rundt Moskva-området.
Валентин Иванович Муратов (født 30. juli 1928 i Serpukhov, død 6. oktober 2006 i Moskva) var en sovjetisk turner som deltok i de olympiske leker 1952 i Helsingfors og 1956 i Melbourne.
Muligens var Ivans endelige avgjørelse om å møte Horden påvirket av russerne som hadde forlangt handling fra storfyrstens side.8. oktober 1480 planla Akhmat Khan å gå utenom elva Oka fra vest, og dermed unngå Ivans regimenter som befant seg i Kolomna, Serpukhov og Tarusa).
Det sistnevnte klosteret er oppkalt etter ærestittelen til russiske biskoper, ettersom det ble grunnlagt av metropolitt Aleksij i 1360.I nyere tid har Serpukhov blitt et lokalt industrielt senter, som i dag blant annet omfatter virksomheter innen maskinbygging, møbel- og klesproduksjon og papirindustri.