SIWAOASEN

Setninger med ordet siwaoasen


I oldtidens Libya forble det et enkelt orakel for Amon i den libyske ørken ved Siwaoasen.
Siwaoasen ligger i en fordypning som er under havnivået, omtrentlig 19 meter.«Elevation data by NASA's SRTM», NASA 17. juni 2009. doi:10.1029/2005RG000183.
Blant de meste framtredende helligdommer som ble reist under Nektanebos er et tempel for Khnum i Abu og et tempel for Amon ved Sekhtam i Siwaoasen helt vest i riket.
Amons orakel i Siwaoasen i Libya hadde godt omdømme blant grekere, såpass at Aleksander den store valgte å reise dit etter seieren ved Issos og etter okkupasjonen av Egypt.
Siwaoasen er en av Egypts mest isolerte bosetninger med i underkant av rundt 30 000 mennesker,2016 CAPAMS census hovedsakelig berbere, som utviklet en særegen kultur og adskilt dialekt av berbisk kalt siwi.
Plutark har gjengitt fortellingen om at etter Aleksander den store hadde grunnlagt byen Alexandria, marsjerte han til Siwaoasen og sibyllen bekreftet at han hadde en guddommelig avstamming og var den rettmessige farao av Egypt.
Kort tid etter at Aleksanders guddommelighet ble bekreftet av den libyske sibylle for Zevs Amon ved Siwaoasen begynte et rykte å spre seg at Nektanebo II ikke hadde reist til Nubia, men isteden til hoffet til Filip II av Makedonia i forkledning som egyptisk magiker.
Det er noen ruiner ved dagens by som hevdes å være et tempel fra tiden til Ramses II.«City of Marsa Matrouh in Egypt», Tour EgyptSelv om det har vært en form for bosetning ved stedet før Aleksander den stores besøk ved Siwaoasen i 331 f.Kr., er det han som har fått æren for å ha grunnlagt byen der.